OPTILAND - Optica medicala ONLINE

Lentile de contact si solutii ORIGINALE - avizat de Ministerul Sanatatii Publice

100.000 de cutii de lentile de contact, retrase de pe piata europeana si asiatica
100.000 de cutii de lentile de contact, retrase de pe piata europeana si asiatica


O filiala a grupului farmaceutic american Johnson and Johnson (J&J) a retras luni din vanzare 100.000 de cutii de lentile de contact fabricate in Irlanda si distribuite in Asia si Europa, relateaza AFP.

Johnson and Johnson Vision Care, filiala a J&J, a retras mai multe loturi de lentile de unica folosinta, marca "1 Day Acuvue TruEye", distribuite in Japonia si mai multe tari din Asia si Europa, potrivit unui comunicat.

Nu este afectata de aceasta decizie piata americana, unde lentilele din aceasta marca sunt fabricate cu o compozitie diferita.

J&J a decis aceasta retragere "voluntara" care vizeaza, potrivit unui purtator de cuvant, aproximativ 100.000 de cutii de lentile de contact, dupa ce a primit "in Japonia un numar limitat de reclamatii de la consumatori in legatura cu loturi de lentile ce contin narafilcon A", un tip de silicon.

Aceste reclamatii mentionau cazuri de "desprindere (a lentilei) sau dureri la aplicarea lentilei pe ochi", a adaugat comunicatul, care afirma ca "este putin probabila existenta unor consecinte pe termen asupra sanatatii".
(august 2010)