OPTILAND - Optica medicala ONLINE

Lentile de contact si solutii ORIGINALE - avizat de Ministerul Sanatatii Publice

V-ati gandit la posibilitatea de a utiliza lentile de contact atunci cand practicati un sport?


 
Practicati vreun sport?

Ochelarii va pot ajuta sa vedeti clar, dar prezinta riscul de a se sparge si/sau de a se misca de la locul lor, se aburesc cu usurinta iarna, pot adauga o perceptie de privire incruntata si, inevitabil, intensifica transpiratia la nivelul fetei.

V-ati gandit la posibilitatea de a utiliza lentile de contact atunci cand practicati un sport?

Lentilele de contact confera vedere stabila si acuitate vizuala foarte buna indiferent de tipul activitatii sportive desfasurate (alergare, baschet, handbal, fotbal, tenis, ski etc.), eliminand aburirea ochelarilor, transpiratia in exces a fetei si nevoia permanenta de a-i aseza la locul lor, ceea ce deranjaza in permanenta purtatorii de ochelari.

Mai presus de toate, lentilele de contact asigura purtatorilor o modalitate naturala de corectie a vederii. Si, asa cum practicantii sportului stiu foarte bine, lentilele de contact ofera vedere periferica nedistorsionata, ceea ce contribuie obtinerea performantei sportive.

Urmatoarele tipuri de lentile de contact sunt recomandate in special celor pasionati de sport.

Familia FocusŪ DAILIESŪ - lentile de contact moi de unica folosinta care va ofera solutia ideala pentru convenienta Dvs. si pentru confortul ochiului. Cu FocusŪ DAILIESŪ va inlocuiti lentilele de contact in fiecare zi, ceea ce elimina necesitatea curatarii lor. Reprezinta o optiune ideala pentru persoanele care sufera de alergii oculare, deoarece utilizarea o singura zi reduce posibilitatea acumularii de polen sau alte depuneri pe lentila. Va aplicati de fiecare data o pereche noua de lentile de contact inainte de a incepe activitatea sportiva.

Daca se intampla sa pierdeti o pereche in geanta de sport sau daca lentila va cade accidental pe jos in timpul manevrei de aplicare, nu va ingrijorati: trebuie doar sa aveti la Dvs. o pereche de lentile FocusŪ DAILIESŪ de rezerva.

Daca va doriti sa purtati ochelari de obicei, puteti sa folositi o pereche noua de FocusŪ DAILIESŪ ocazional pentru orice activitati sportive.

FocusŪ Progressives - va ajuta sa vedeti aproape, intermediar si la distanta.

Nu trebuie sa aveti 25 de ani si o forma fizica deosebita pentru a va bucura de practicarea unui sport. Concepute special pentru persoanele active avand peste 40 de ani, lentilele de contact FocusŪ Progressives va ofera cea mai adecvata solutie de corectie a vederii la apropiere, intermediar si la distanta.

In plus, FocusŪ Progressives va ofera convenienta atat prin inlocuirea zilnica - FocusŪ DAILIESŪ Progressives -, cat si prin optiunile cu inlocuire frecventa - AIR OPTIX™ Multifocal (in curand si in Romanai) sau FocusŪ Monthly Progressives. Lentilele de contact de unica folosinta va permit utilizarea unei perechi noi de fiecare data cand doriti sa practicati sportul favorit.
 
Aveti vreo alergie oculara?

Puteti opta pentru corectia cu lentile de contact chiar daca aveti o alergie sau rinita alergica (febra fanului).

Alergiile de sezon pot reprezenta un inconvenient real daca purtati lentile de contact. Indiferent de cauza, alergiile de sezon va pot provoca hipersensibilitate si iritare a ochilor. Lentilele de contact traditionale pot accentua aceste simptome. In loc sa apelati la ochelari din lipsa de alternativa, intrebati specialistul despre FocusŪ DAILIESŪ, lentilele de contact moi CIBA Vision care va ofera o lentila noua in fiecare zi.

Familia FocusŪ DAILIESŪ - lentile de contact moi cu inlocuire zilnica pentru corectia miopiei, hipermetropiei, astigmatismului si prezbiopiei. Combina acuitatea vizuala excelenta cu confortul si igiena, asigurate prin purtarea unei noi perechi de lentile de contact in fiecare zi.
 
Aveti astigmatism?

Astigmatismul determinat de forma neregulata a corneei (suprafata frontala a ochiului), este foarte des intalnit si se manifesta prin vedere neclara la orice distanta. Datorita unei tehnologii noi in realizarea lentilelor de contact moi, astigmatismul poate fi acum corectat cu lentile de contact.

Compania CIBA Vision produce mai multe tipuri de lentile de contact pentru corectia astigmatismului: FocusŪ DAILIESŪ Toric, AIR OPTIX™ for Astigmatism, FocusŪ Monthly Toric. In aceasta paleta de alternative, veti gasi cu siguranta lentila torica potrivita, indiferent daca le preferati pe cele cu inlocuire zilnica sau pe cele cu port lunar.

 
Consultati specialistul in privinta portului recomandat!

ATENTIE: lentilele de contact care absorb radiatiile ultraviolete NU pot inlocui dispozitivele speciale de protectie impotriva razelor UV (cum ar fi ochelarii de soare), deoarece nu acopera complet suprafata ochiului. Din acest motiv trebuie sa purtati dispozitivele de protectie special recomandate.

Nota: expunerea pentru o perioada indelungata la radiatii UV este unul dintre factorii de risc asociati cataractei. Gradul de expunere depinde de un numar de factori cum ar fi conditiile de mediu (altitudine, cer innorat) si factori individuali (durata si natura activitatilor desfasurate in exterior / in aer liber). Lentilele de contact care absorb radiatiile UV ajuta la protectia impotriva radiatiilor ultraviolete. NU au fost efectuate studii clinice care sa ateste ca portul lentilelor de contact ce absord radiatiile UV reduce riscul dezvoltarii cataractei sau al altor afectiuni oculare. Consultati specialistul pentru mai multe informatii.   


(Sursa: wwww.optimed.ro)